Jom Cuba!! Resepi Biskut Red Velvet Rangup Sukatan Cawan

Assalamualaikum, korang! Korang tahu tak biskut Red Velvet tu memang sedap giler? Tapi, kali ni aku nak kongsikan dengan korang resepi Biskut Red Velvet Rangup Sukatan Cawan!

Rasanya memang menggiurkan, dan lagi bestnya, korang tak perlu penat mengira bahan-bahan sebab semua sukatan guna cawan je.

Jadi, jangan tunggu lagi, baca sampai habis artikel ni untuk dapatkan resepi lengkap! Siapakah yang tak terliur dengan biskut Red Velvet yang rangup dengan rasa yang cukup manis?

Tak perlu risau, kami ada panduan langkah demi langkah untuk memastikan kejayaan di dapur anda. Dengan nota penting yang perlu diambil perhatian, serta alternatif bahan yang boleh dicuba, anda boleh memilih sendiri cara yang sesuai.

So, tak payah la cakap banyak lagi, mari kita sambung dengan bahagian resepi!

Bahan-bahan:

    Bahan-bahan untuk biskut red velvet:

  • Bahan-bahan untuk ayak:

Cara Penyediaan:

  1. Keluarkan mentega supaya lembut.
  2. Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, tepung beras, serbuk koko, baking soda, dan baking powder.
  3. Sangai kepingan badam selama 2/3 minit sehingga naik bau badam.
  4. Pukul mentega dan gula kastor sehingga kembang dan kuning pucat.
  5. Masukkan kuning telur, cuka, esen vanila, dan pewarna merah. Gaul sebati.
  6. Masukkan bahan ayak sedikit demi sedikit dan adun sehingga sebati.
  7. Tambahkan kepingan badam dan coklat cip. Adun sekata.
  8. Rehatkan doh dalam peti sejuk sejenak.
  9. Griskan loyang dengan butter dan lapikkan dengan kertas baking.
  10. Ambil sikit doh, bulatkan, dan susun di atas loyang.
  11. Tekankan sedikit dengan jari atau garfu.
  12. Bakar dalam oven yang dipanaskan pada suhu 160°C selama 10-15 minit.
  13. Setel dan sejukkan sebelum dimasukkan dalam balang kedap udara.

Tips Memasak Biskut Red Velvet

Berikut adalah beberapa tips yang boleh membantu korang memasak biskut Red Velvet Rangup Sukatan Cawan dengan lebih betul:

  • Pastikan Semua Bahan Adunan Dalam Suhu Bilik
  • Jangan Terlalu Keras Memukul Adunan
  • Tambahkan Pewarna Merah Secara Berasingan

Alright, sudah siap! Biskut Red Velvet Rangup Sukatan Cawan yang sedap dan menggiurkan sudah siap untuk dinikmati. Jom sedia kejujuran kongsi resepi dan kreativiti korang dengan orang lain.

Kalau nak lagi banyak resepi menarik dan sedap, jangan lupa untuk terus ke blog rujukan kami! Selamat mencuba!

Originally posted 2023-08-05 11:25:00.

Leave a Comment